Toivottavasti viihdyt blogissani ja tervetuloa uudelleen! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Saritalauniala@gmail.com

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Varpukranssin teko-ohje

Näitä on tullut aiemminkin tänne lisäiltyä, mutta tässä ohjeen kera:
Tarvitset pussillisen puolukanvarpuja (vajaa kauppakassi), leikkurit, pajunoksia (mielellään sellaisia, mitkä haarovat hentoja sivuoksia) tai vaihtoehtoisesti koivunoksia(tulee paksumpi punos) sekä metallilankaa puolassa. Tässä tyyli, millä itse teen:
Alla: Ota nippu oksia ja ala sitomaan rautalankaa ympärille kierittäen. Lisää vähän väliä uusi nippu edellisen jatkoksi, jotta punos pysyy tasapaksuisena.
 Alla: Tee sen verran pitkä punos kuin haluat kokoa kranssille. Voit kokeilla pyöräyttää sen ympyräksi, niin näet millainen on sinulle passeli.
Alla: Taivuta punos rinkulaksi, muotoile samalla painamalla/taivuttamalla joka suuntaan. Paju kyllä taipuu mieleiseksesi. Sido rautalangalla loppuoksat kiinni punokseen, niin että siitä tulee ympyrä.
Alla: Napsi ylimääräiset pikkuoksat tarvittaessa poijes ja painele/taivuta kranssia eselleen mieleiseesi pyöreyteen painamalla esim lattiaa vasten.
Alla: Ota pieniä nippuja puolukanvarpuja kerrallaan ja sido niitä rautalangalla samoin kuin edellä pyörittäen pajukranssin ympärille ns. kolmeen eri tasoon: alle, ylle ja keskelle. Kuvassa alla ja yllä niput, keskeltä vielä puuttuu.
 Ja tässä keskellä myös nippu.
Alla: Jatka kolmeen eri kerrokseen nippujen sitomista eteenpäin suht tiiviisti/makusi mukaan. Lopuksi joudut survomaan viimeiset niput kiinni aloituspisteeseen.

Ja valmis kranssi. Puolukat tosin yksi lapsista napsi parempiin suihin;) Kranssia pystyy tässäkin vaiheessa painelemaan/taivuttamaan vielä muotoonsa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa todella kaunis! Saiskohan sitä itsekin aikaan jotain tollasta...

Pinja kirjoitti...

Kiitos todella paljon tästä ohjeesta, todellakin aion nyt kokeilla! Kiitos vielä kerran, ja kiitos myös tuosta uusimman postaukses alkkaripiparit, aivan sairaan hauskat, voisi leipoa esim. kavereille joululahjaksi! :)